TOKAT / NİKSAR - Niksar Anadolu Lisesi

Kas

Öğrencilerimize Uzman Psikologlar Tarafından Sınav Kaygısı Eğitimi Verildi.

Kas

Okulumuzun hizmet binası ile bahçesinde aydınlatma işlemleri tamamlandı.

Kas

22.11.2023 Çarşamba günü saat 10:00 Niksar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Niksar Anadolu Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı, Hijyen, Ağız ve diş sağlığı konularında eğitim verilmiştir.

Kas

Okulumuz 12. sınıf öğrenci velilerine YKS sınavıyla ilgili öğrencilerle yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmek üzere toplantı yapıldı. Bu süreçte  okul tarafından yürütülmekte  olan faaliyetler ve  yol haritası hakkında bilgilendirme  yapıldı, velilerimize düşen, rol sorumluluk ve görevler ele alındı. Okul müdürümüz  Dursun ÖZYURT velilerimizle  işbirliği içerisinde öğrencilerimizin başarısı için okul yönetimi ve  öğretmenler  olarak elimizden gelenin en iyisini yapacakalarını dile getirdi. Toplantı iyi dileklerle sona erdi.

Ekm

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Okul Müdürümüz Sayın Dursun ÖZYURT' un, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.Niksar Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen program öğrencilerin de katılımı ile Cumhuriyetimze yakışır bir şekilde coşkuyla kutlandı.Öğrencilerin şiir, orotoryo gösterisinin ardından şarkılarla  program sona erdi.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okulumuza yeni gelen 9/A ve 9/B sınıfları için uyum programı kapsamında geleneksel kahvaltı ve sportif faaliyetler etkinliği düzenlemmiştir. Okulumuz etkinliğine katılan tüm okul personeli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

13 Ekim günü,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir.Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır.
        Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir.          Bu doğrultuda,  “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında, Niksar Anadolu lisesiinde düzenlenen etkinlikle öğrencilerin  “Afete Hazırlık”  konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmıştır. Etkinlik sonrasında  öğrencilerimize Afet Farkındalık Eğitimi verilmiş ve tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Eyl

Okulumuzda yeni Eğitim Öğretim yılına törenle başlandı. Törende İstiklal Marşımızın ardından Müdürümüz Sayın Dursun ÖZYURT öğrencilere hitap ederek yeni eğitim öğretim yılında başarı dileklerinde bulundu.

Ekm

Halk arasında Kutlu Doğum Haftası adıyla bilinen Mevlid-i Nebi, Peygamber Efendimizin doğum haftası olarak da geçer. Peygamber efendimizin doğum günü Hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahıdır. 11.gece Mevlid kandili olarak İslam alemi tarafından kutlanmaktadır.Okulumuzda da bu sene Mevlid-i Nebi Haftasında Peygamber S.A.V. ' in kutlu doğumunu Kuran Tilaveti, ilahilerle, kasidelerle, naad  ve şiirle kutladık.

Ekm

OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI  ÖĞRETMENLERİMİZİN  VE VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ. YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU OLUŞTURULDU.YENİ YÖNETİM KURULUNA BAŞARILAR DİLERİZ